„A járműipar egy kicsit az útkeresés szakaszába érkezett” – Interjú Boriszov Danival

A 2022-ben – akkor még online formában – megrendezésre kerülő Automorrow járműipari konferencián Boriszov Dániel, a M1RA Technikai vezetője az elektromos versenyautók jövőjéről tartott előadást. Ezúttal a 2023. szeptember 27-én, a JOBVERSE Állásbörze önálló programhelyszínként visszatérő Automorrow kapcsán mesélt nekünk arról, milyen izgalmak történtek vele az elmúlt egy évben, de szóba került a járműipar jövője is, valamint rövid interjúnk keretében azt is elárulta, miért ajánlaná a rendezvényt az érdeklődőknek.

Milyen izgalmak történtek veled az elmúlt egy évben?

2022-ben bajnokok lettünk a BRC Hyundai N Squadra Corse csapattal a FIA WTCR sorozat utolsó évében. Akkor Mikel Azconával hóditottuk el az egyéni címet is, idén pedig Michelisz Norberttel vezetünk az utód bajnokságnak számító TCR World Tour-ban.

Hogyan látod a járműipar jövőjét (rövid-, esetleg hosszú távon)?

Az a benyomásom, hogy mind az autósport, mind pedig a járműipar egy kicsit az útkeresés szakaszába érkezett, és a pár évvel ezelőtti drasztikus változások helyett kompromisszumosabb megoldásokra törekszenek a szereplők, főleg a hajtáslánc területén. Egy másik aspektus, az önvezetés elterjedése új fokozatba kapcsolt, mely terület egyébként engem is foglalkoztat.

Miért csatlakoztál az Automorrow előadóihoz 2022-ben?

Az Automorrow jó lehetőség volt arra magamnak is, hogy egy kicsit rendezzem a gondolataimat a témával kapcsolatban. Sok gondolat van az ember fejében, ami még akkor is formálódhat amikor a többi meghívottal beszélget, nem beszélve mások meglátásairól.

Miért ajánlanád az érdeklődőknek a 2023-ban újra megrendezésre kerülő rendezvényt?

Nem lehet rosszul kijönni abból, ha az ember rászánja az időt ilyesmire, hiszen a szakmabeliek beszélgetését hallgatva sokkal átfogóbb képet kaphat az ember a járműiparról, mint a híreket olvasva, hiszen ezek a vélemények jóval több információt tartalmaznak, mint amit szabadidőnkben olvasva megkapunk. Jómagam is előszeretettel hallgatok konferenciákat, podcasteket az élet teljesen más területeivel kapcsolatban is ebből a megfontolásból.

Ha érdekel az auótipar jövője, regisztrálj a JOBVERSE Állásbörzére, pipáld be, hogy érdekel az Automorrow, és hallgasd meg a számodra legizgalmasabb előadásokat szeptember 27-én élőben, ingyenesen a BOK „A” Rendezvénycsarnokban!